Notícies i activitats
28/02/2019

Ferran Freixa | Fotografia 1973-2013

Veure imatge de Ferran Freixa (nova finestra)
El festival de fotografia Fineart Igualada recupera la mostra Ferran Freixa | Fotografia 1973-2013, produïda l’any 2013 per Centre d'Art Tecla Sala. La mostra presenta l’extensa obra fotogràfica de Ferran Freixa, des dels seus inicis com a artista fins a l’actualitat.
Les fotografies de Ferran Freixa, íntimes i poètiques, esdevenen una autèntica al·legoria del pas del temps i constitueixen un extraordinari testimoni que realça un patrimoni cultural urbà en procés de desaparició, denunciant-ne la destrucció. L’estil d’aquest fotògraf és estèticament impecable i dibuixa els ambients d’una manera precisa i equilibrada, en una simfonia de llums i ombres.

Aquesta exposició produïda l’any 2013 pel Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat, va ser la primera retrospectiva de l'artista i resumeix quaranta anys de treball amb una obra silenciosa, extremadament refinada, fruit d'una veritable dimensió autobiogràfica.

Ferran Freixa (Barcelona, 1950)
És un dels màxims exponents de la generació de fotògrafs de la dècada dels setanta, una generació que va representar la segona avantguarda fotogràfica. Especialitzat en temes d’arquitectura, aquesta dedicació marca el seu treball fotogràfic en la precisió de l’enquadrament i l’equilibri de la composició. Des del 1973 ha realitzat nombroses exposicions a Europa, Estats Units i Àsia, i la seva obra personal forma part de col•leccions públiques i particulars.

Comissariat: Josep Rigol

-
Fins al 17 de març de 2019, al Museu de la pell (Igualada)
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació