Notícies i activitats
02/05/2018

Ferran Freixa | Fotografia 1973-2013 al Festival de fotografia, Revela-T.

Veure imatge de 1977. Mar Cantàbric. Ferran Freixa (nova finestra)
El festival de fotografia “Revela-T”, de Vilassar de Dalt, recupera la mostra Ferran Freixa | Fotografia 1973-2013, produïda l’any 2013 per Tecla Sala. La mostra presenta l’extensa obra fotogràfica de Ferran Freixa, des dels seus inicis com a artista fins a l’actualitat. La major part de les imatges són tiratges fotogràfics originals d’època fets per Freixa a partir de negatius analògics.
Les fotografies de Ferran Freixa, íntimes i poètiques, esdevenen una autèntica al•legoria del pas del temps i constitueixen un extraordinari testimoni que realça un patrimoni cultural urbà en procés de desaparició, denunciant-ne la destrucció. L’l’estil d’aquest fotògraf és estèticament impecable i dibuixa els ambients d’una manera precisa i equilibrada, en una simfonia de llums i ombres.

Aquesta exposició produïda l’any 2013 pel Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat, va ser la primera retrospectiva de l'artista i resumeix quaranta anys de treball amb una obra silenciosa, extremadament refinada, fruit d'una veritable dimensió autobiogràfica.

Ferran Freixa (Barcelona, 1950)
És un dels màxims exponents de la generació de fotògrafs de la dècada dels setanta, una generació que va representar la segona avantguarda fotogràfica. Especialitzat en temes d’arquitectura, aquesta dedicació marca el seu treball fotogràfic en la precisió de l’enquadrament i l’equilibri de la composició. Des del 1973 ha realitzat nombroses exposicions a Europa, Estats Units i Àsia, i la seva obra personal forma part de col•leccions públiques i particulars.
L’exposició ha estat comissariada per Josep Rigol

>> Inauguració 19 de maig 20h a la Sala l'Estrella  ( Passatge de la Rosa s/n,  Vilassar de Dalt )
>> Més info a http://revela-t.cat/2018/ca/
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació