Notícies i activitats
02/05/2018

Inicitativa per recuperar la meòria històrica de l'equipament cultural Tecla Sala

Veure imatge de  Inicitativa per recuperar la meòria històrica de l'equipament cultural Tecla Sala (nova finestra)
Vas treballar a la fàbrica Tecla Sala de l’Hospitalet o coneixes algú que hi treballés?
Ens ho expliques?
La Biblioteca Tecla Sala i el Centre d'Estudis, amb el suport del Museu de L'Hospitalet, s'han proposat recuperar la història de la fàbrica Tecla Sala a través dels testimonis de les persones que hi van treballar, per conèixer com era la vida a la fàbrica, les condicions de la feina i les relacions que s'hi establien.
També demanen fotografies o altres documents. Gemma Isern, bibliotecària de la Tecla Sala, i la historiadora Natalia Pernas, del Centre d'Estudis, s'han posat al capdavant de la tasca de recopilació històrica. Les aportacions es poden fer per correu electrònic o directament a la biblioteca. La campanya de recollida de documentació es mantindrà oberta durant un any. Finalment es farà una exposició i s'editarà una publicació amb tot material.
Tecla Sala va allotjar fins a finals dels 70 del segle passat una fàbrica tèxtil. En la dècada dels 90 es va rehabilitar per acollir la biblioteca central i el Centre d’Art Tecla Sala. En el recinte de l’antiga fàbrica també s’ubiquen el Centre d’Estudis, La Fundació Arranz-Bravo i el TPK.

Si teniu imatges, objectes, documents, testimonis, materials gràfics o audiovisuals i voleu aportar el vostre granet de sorra al projecte,
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació