Notícies i activitats
26/11/2018

EL LLENGUATGE DEL COS. Pròleg. 2015-2016

Veure imatge de  EL LLENGUATGE DEL COS. Pròleg. 2015-2016 (nova finestra)
Dijous 29 a les 17 h tindrà lloc la performance EL LLENGUATGE DEL COS. Pròleg. (2015-2016) de l'artista Joan Morey. Aquesta performance s'emmarca dins el programa de performance que acompanya la mostra COL·LAPSE*. Màquina desitjant, màquina de treball  que es pot visitar al Centre d'Art Contemporani - Fabra i Coats fins al 13 de gener de 2019.

* COL·LAPSE és un projecte de Joan Morey que consta de tres parts i que interroga els dispositius de poder, control i repressió social. 
Estudi preparatori del projecte EL LLENGUATGE DEL COS (2015), en què el cos humà apareix com un canal de comunicació ambigu. Es tracta d’un tableau vivant a cavall entre l’escultura grecoromana i la dansa minimalista, d’acord amb el No Manifesto (1965) de la ballarina i coreògrafa Yvonne Rainer, consistent en un conjunt de normes que redueix la dansa als seus elements més essencials. Un ballarí nu adopta la postura dinàmica i sinuosa de les estàtues clàssiques denominada contrapposto, a la vegada que segueix els dictats aparentment incompatibles del No Manifesto, que propugna el «no a l’espectacle, no a l’estil, no a l’afectació», entre d’altres. A mateix temps, una coreògrafa vestida de negre llegeix reiteradament la transcripció d’una emissió radiofònica titulada El cos utòpic, que el 1966 va fer el filòsof francès Michel Foucault, que afirma que els antics grecs no tenien cap paraula per referir-se al cos fora que es tractés d’un cadàver. En un relat en primera persona sobre l’experiència sensorial, Foucault suggereix que el cos té els seus «llocs sense lloc» especials, encara més potents que tots els mites sobre les ànimes atrapades.

Intèrprets: Catalina Carrasco i Gaspar Morey
Centre d’Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats
Entrada LLIURE

COL·LAPSE. Màquina desitjant, màquina de treball
Centre d’Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats
Exposició fins al 13.1.19
Entrada lliure

-

COL·LAPSE. Cos social
Centre d'Art Tecla Sala
Exposició fins al 13.1.19
Entrada lliure

COL·LAPSE. Màquina esquizofrènica
Ubicació no divulgada
Performance site-specific, 10.1.19
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació