Notícies i activitats
12/11/2019

Isaki Lacuesta, guanyador de la 5a Edició del Premi de Videocreació

Veure imatge de Jo soc allò prohibit. Isaki Lacuesta, 2019 (nova finestra)
El dimecres 13 de novembre tindrà lloc a Arts Santa Mònica la presentació de “Jo soc allò prohibit” d’Isaki Lacuesta (Girona, 1975), guanyador de la 5a Edició del Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya*, Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona.
“ Jo soc allò prohibit“ reflexiona sobre la censura i la prohibició d’imatges i idees en la història d’Espanya des de 1977 –any de les primeres eleccions democràtiques- fins a l’actualitat. Lacuesta parteix d’una premissa: “Tota societat es defineix a partir de l’autoimposició de límits. Som allò que delimiten les nostres prohibicions”.

Des d’aquesta perspectiva, l’artista proposa recórrer una cartografia de la prohibició i dels seus imaginaris a partir d’una cambra fosca, les parets exteriors de la qual són miralls. A l’interior, l’espectador accedirà a una extensa recopilació de materials prohibits a l’Estat espanyol al llarg dels darrers quaranta anys.

Les imatges prohibides fugiran de l’ull de l’espectador gràcies a un software que les farà saltar cada vegada que aquest intenti mirar-les. L’espectador quedarà confrontat a les imatges com Perseu davant la Medusa.

-
Direcció: Isaki Lacuesta
Programació informàtica i direcció tècnica àudio-visual: Albert Coma
Investigació i documentació: Mario Santamaría i Núria Gómez Gabriel
Muntatge: Sergi Dies
Ajudant de direcció, documentació adicional: Bruno Nevada Wilde
Producció: Isa Campo (La Termita Films)
Agraïments: Elías León Siminiani, Benito Padilla, Clemente Bernad, Albert Pla, David Jiménez, Benet Salellas, Pedro G Romero, als músics que han respost l'enquesta i als autors dels quals reproduïm materials

*) La Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya està configurada per: Bòlit. Centre d’Art Contemporani, Girona; ACVIC Centre d’Arts Contemporànies; M|A|C Mataró Art Contemporani; Centre d'Art Contemporani de Barcelona-Fabra i Coats; Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat; Centre d’Art la Panera de Lleida; Lo Pati. Centre d'Art de les Terres de l'Ebre  i Centre d'Art de Tarragona.
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació