Notícies i activitats
09/11/2020

6a edició del Premi de Videocreació

Veure imatge de Mabel Palacín. Lladres, 2020. (nova finestra)

L’obra Lladres, de l’artista Mabel Palacín, és la guanyadora de 6a edició del Premi de Videocreació dels centres territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya,* Arts Santa Mònica/Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona.

L’obra es presenta en el marc del Festival LOOP i es podrà visitar a l’Arts Santa Mònica del 10 de novembre al 17 de gener del 2021. Posteriorment, aquesta videocreació començarà una itinerància pels vuit centres territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya.

Lladres és un projecte que recull les complexes relacions entre imatge i llenguatge expressades extensament en la tradició audiovisual. Una creació en què el missatge viatja en constant transformació d’un emissor a un altre, d’una llengua a una altra, i aquest missatge inevitablement arribarà a l’últim destinatari modificat de la seva forma original. Allò que articula Lladres és la veu parlada, les paraules indissociablement lligades a les persones i els rostres que les han traslladat.

Mabel Palacín (Barcelona, 1965) és llicenciada en Història de l’Art, Cinema, Fotografia i Vídeo per la Universitat de Barcelona. Va iniciar la seva trajectòria com a artista a principis dels anys noranta a partir de la tradició conceptual. El seu treball posa el focus en la centralitat de les imatges en el món contemporani i en la relació que hi mantenim.


(*) Els vuit centres territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya són: ACVic - Centre d’Arts Contemporànies, Vic; Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació; Centre d’Art Tecla Sala, L’Hospitalet de Llobregat; Centre d’Art la Panera, Lleida; MAC - Mataró Art Contemporani; Bòlit - Centre d’Art Contemporani, Girona; Lo Pati - Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, i Centre d’Art de Tarragona.

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació