Notícies i activitats
10/12/2018

TOUR DE FORCE (2017)

Última performance de l'exposició COL·LAPSE. Màquina desitjant, màquina de treball
Veure imatge de TOUR DE FORCE. El cos utòpic, 2017 (nova finestra)
Dijous13 de desembre, a les 17 h tindrà lloc la performance TOUR DE FORCE. El cos utòpic (2017) de l'artista Joan Morey, al Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats.

Fragment dramatitzat del cinquè acte de TOUR DE FORCE (2017), que només ha presenciat prèviament un públic de sis persones a l’interior d’una limusina blanca durant un recorregut per Barcelona. El projecte en conjunt traça una història conceptual de la pandèmia del VIH/sida, des de la por i l’estigma que van envoltar la diagnosi i la infecció als vuitanta i als noranta fins a l’actual possibilitat de fer-li front i controlar-la amb els medicaments adequats.

Aquesta performance correspon a un context històric recent i tracta sobre les dificultats per comprendre la malaltia en un sentit epidemiològic i com a fenomen simbòlic relacionat amb la política global, els drets humans i les llibertats civils. Un intèrpret vestit de cuir negre fa una lectura ritual des d’un dispositiu mòbil, enumerant les dates en què es van aprovar els fàrmacs antiretrovirals als Estats Units des de 1987. Una lletania a la qual se suma la recitació dels noms dels medicaments, les marques comercials dels quals es repeteixen com si fossin figures dignes de veneració: Sant Genvoya, Sant Stribild, Sant Odefsey...

El subtítol fa referència a una emissió radiofònica de 1966 del filòsof Michel Foucault, conegut pels seus textos sobre salut i sexualitat que el 1983 es va convertir en el primer personatge públic que moria a França d’una malaltia relacionada amb la sida.

Intèrpret: Eduard Escoffet

-
Entrada LLIURE | Més informació, aquí.

Performance dins del marc de la mostra COL·LAPSE. Màquina desitjant, màquina de treball  | Centre d’Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats | Fins al 13.1.19 | Entrada lliure
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació