Notícies i activitats
13/01/2023

Fito Conesa, guanyador de la 9a Edició del Premi de Videocreació

Imatge de Fito Conesa guanyador de la 9a Edició del Premi de VideocreacióVeure imatge de De la fotografia: © Enrique Martínez Bueso, L'Hospitalet, 2023 (nova finestra)

L’artista visual Fito Conesa és el guanyador de la 9a Edició del Premi de Videocreació, una coproducció dels *Centres Territorials del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya, Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona.

Anòxia. Un preludi constant és una òpera que, de manera gradual, ilustra algunes de les problemàtiques més evidents del mar Mediterrani. Es tracta d’un treball audiovisual construït per fases, amb veus diverses, sensibilitats múltiples i complicitats reals; una naumàquia en tres actes.

Fito Conesa (Cartagena, 1980) és artista i programador. Va cursar els estudis de Belles Arts a l’Universitat de Barcelona. Ha treballat impartint i elaborant tallers per al departament educatiu de la Fundació «la Caixa». Va treballar com a director d'art de la campanya «Santo Domingo Verda» per a l'ajuntament de Santo Domingo (República Dominicana) i va formar part de l'equip tutorial de la Sala d’Art Jove (2012). Els seus treballs han estat exposats a diferents museus i festivals com Oslo Screen Festival 2010, Barcelona Loop Fair 2009-2012, Festival Internacional de Poesia de Barcelona, Centre Cultural Espanyol de la República Dominicana, Matadero Madrid i CaixaForum (Lleida, Tarragona, Barcelona).


*Centres Territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya:

ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies, Vic; Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació; Centre d’Art Tecla Sala, L’Hospitalet de Llobregat; Centre d’Art la Panera, Lleida; M|A|C Mataró Art Contemporani; Bòlit. Centre d’Art Contemporani, Girona; Lo Pati. Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Amposta, i Mèdol Centre d'Arts contemporànies de Tarragona.

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació