Notícies i activitats
19/06/2020

Concert per al biocè

Veure imatge de Imatge del cartell de l'acció (nova finestra)

L’artista Eugenio Ampudia marcarà la reobertura del Gran Teatre del Liceu el 22 de juny amb Concert per al biocè, un concert per a plantes que es retransmetrà en streaming al web del Liceu.

El treball d’Eugenio Ampudia es caracteritza pel seu marcat caràcter inquisitiu, ja que intenta generar dubtes i preguntes a l’espectador. Una de les temàtiques recurrents en la seva obra és la relació del públic amb les institucions i el paper polític dels creadors.

La nova obra de l’artista s’inspira en el comportament de la natura durant el confinament, que hem vist expressar-se amb absoluta llibertat per primera vegada en molt de temps.
A partir d’una imatge poètica, Ampudia portarà a terme una acció d’elevada càrrega simbòlica per repensar la nostra relació amb la natura i prendre consciència de l’accelerada degradació del planeta.

El públic, vegetal, format  per 2.292 plantes provinents de diferents vivers de la zona, gaudirà en directe de Crisantemi, de Giacomo Puccini, interpretada per l’UceLi Quartet. La retransmissió del concert es farà el dilluns 22, a les 17 h, al web del Liceu, i en diferit el diumenge 28, a les 2 h, per Radio 3.

Com a acte de reconeixement, un cop acabat el concert, les plantes es regalaran a professionals de l’àmbit sanitari.

Comissariat: Blanca de la Torre
Producció: Gran Teatre del Liceu, Eugenio Ampudia y Galería Max Estrella

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació