Notícies i activitats
22/10/2017

Concerts OUTSIDE. Cicle de Noves Músiques

Funktion és un conjunt de cordes reconegut per les seves interpretacions de música de tradició experimental nord-americana, sobretot de John Cage i Morton Feldman. El concert compta també amb la presència del clarinetista Víctor de la Rosa. En format de quintet, presentaran l’enigmàtica obra de Morton Feldman.


Clarinet and String Quartet de Morton Feldman
Diumenge 22 d'octubre a les 12 h


Fundat a Barcelona el 2010, Funktion és un conjunt de cordes especialment reconegut per les seves interpretacions de música de la tradició experimental nord-americana, sobretot de John Cage i Morton Feldman. Els membres fundadors inclouen la violinista Vera Martínez Mehner, el violista Jonathan Brown (tots dos del Quartet Casals) i la violoncel·lista Erica Wise. El concert compta també amb la presència de Víctor de la Rosa, músic versàtil i referència nacional en la interpretacio´ de noves músiques amb clarinet i clarinet baix. En format de quintet, presentaran l’enigmàtic “Clarinet and String Quartet” de Morton Feldman.

El compositor és una aposta regular del cicle OUT.SIDE, convençuts de l’enorme vàlua i fascinació que encara avui en dia segueix produint la seva irrepetible música. L'obra datada l’any 1983, és sorprenentment una obra poc coneguda en el repertori de Feldman. D’un sol moviment, el quintet planteja diferents situacions musicals estàtiques basades en la permutació d’un motiu cromàtic de 4 notes (les famoses 4 notes que en nomenclatura alemanya conformen el nom “BACH”, però invertides). La insistència continua en variacions d’aquest motiu, proposa una escolta única que, com és habitual en la música del compositor de Nova York, trenca amb idees com la direccionalitat o la causalitat.

El concert es complementa amb la interpretació del conjunt de dues peces breus, “Two pieces for clarinet and string quartet” (1961), escrita amb més de 20 anys d’antelació, on es fa evident l’evolució d’estil del compositor, però que tanmateix denota el mateix pensament musical, la mateixa cerca d’una situació d'èxtasi permanent.

Morton Feldman · Two pieces for clarinet and string quartet
Morton Feldman · Clarinet and String Quartet

cicleoutside.com/
ensemblefunktion.com
victordelarosa.net
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació