Notícies i activitats
12/11/2019

Últims dies per visitar “La lliçó de Diògenes”, al Centre d’Art Maristany

Veure imatge de © Jean-Léon Gérôme. Diogène, 1860.The Walters Arts Museum, Baltimore, Maryland (nova finestra)
Fins al 23 de novembre l’exposició “La lliçó de Diògenes” es podrà visitar al Centre d’Art Maristany  (Sant Cugat del Vallès). Aquesta producció del Centre d’Art Tecla Sala va ser seleccionada el 2018 dins del programa d'exposicions itinerants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 
L’exposició reuneix més de trenta obres d'artistes catalans contemporanis, de generacions i  perfils molt diferents, sota un nexe comú: les idees del filòsof grec Diògenes.

Diògenes va optar per una vida austera i plena d’excentricitats, allunyant-se del que ara anomenaríem políticament correcte per a la societat de l’època i posant de manifest la vanitat i la superficialitat de la conducta humana. De la mateixa manera que l’art pot ser un camí per retrobar uns valors morals i fer una reflexió sobre la necessitat de simplificar i eliminar les coses supèrflues de la nostra vida quotidiana, aquesta exposició treballa des de la senzillesa per arribar a l’essència de l’acte creatiu, fent un camí per entendre el món i posar en evidència la vanitat del consum i de la cultura de l’espectacle.

Amb motiu de la itinerància, el Servei Educatiu del Centre d’Art Tecla Sala ha adaptat el projecte educatiu per al Centre d’Art Maristany, pensant en les escoles del municipi de Sant Cugat del Vallès. 

Comissariat: Àlex Mitrani

Artistes participants: Ignasi Aballí, Mar Arza, Joan Bennassar, David Bestué, Alfons Borrell, Luz Broto, Patrícia Dauder, Joan Furriols, Antoni Llena, Jordi Mitjà, Marc Monzó,  Jordi Pablo, Guillermo Pfaff, Lucía C. Pino, Jaume Pitarch, Ivo Sans, Daniel Steegmann,  Víctor Sunyol, Rubèn Verdú i Oriol Vilapuig.

-
Itinerant al Centre d’Art Maristany (Sant Cugat del Vallès), fins al 23 de novembre de 2019

Properes itinerancies:
Museu de Granollers: desembre 2019 - gener 2020.
Can Manyé, 2020.

Producció: Centre d’Art Tecla Sala
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació