Notícies i activitats

Exposició Elèctric i llunyà

Fotografia contemporània colección olorVISUAL
Veure imatge de Exposició Elèctric i llunyà (nova finestra)
Data inici: 25/01/2018
Data fi: 06/05/2018
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
L’exposició consta d’una selecció d’obres d’autors nacionals i internacionals representatius de la fotografia contemporània agrupades temàtica i estèticament: espais fabrils; paisatges construïts, naturals, habitats; color i records. Per a cadascun d’aquests ambients s’han creat essències que responen a associacions entre allò visual i allò olfactiu, proposant una experiència única per als sentits.
“Elèctric i llunyà”  és una expressió del perfumista Ernesto Ventós per evocar una olor vinculada a una de les obres que conformen colección olorVISUAL. La particularitat de la col·lecció radica en la relació dels sentits visual i olfactiu.

“Elèctric i llunyà” és també el títol d’aquesta exposició que, amb una selecció de 87 obres d’alguns dels més destacats fotògrafs contemporanis nacionals i internacionals, vol relacionar el llenguatge fotogràfic i la percepció, a través dels ulls i del nas.

L’agrupació de les fotografies s’ha fet a partir de sintonies estètiques i conceptuals, moltes de les quals es complementen amb notes olfactives que de forma intermitent ens acompanyen durant tot el recorregut. En l’exposició també podem llegir petits textos, frases o aforismes dels artistes sobre les sensacions olfactives que cada una de les obres els susciten.

Aquesta col·lecció iniciada l’any 1978 i batejada pel poeta i artista Joan Brossa pretén ensenyar-nos a olorar a través de l’art i ensenyar-nos a mirar través de l’olor. Per a aquesta l’exposició, el perfumista Ernesto Ventós ha creat una essència vinculada a la història de Tecla Sala, del passat fabril de producció de filatures al present ple d’art, llibres i cultura.

Inauguració: dijous 25 de gener, a les 19.30 h.
Exposició fins al 6 de maig de 2018.
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació