Notícies i activitats

Joaquim Chancho

Dibuixa una línia i segueix-la
DEL 23 DE GENER AL 25 DE MAIG DE 2014
JOAQUIM CHANCHOVeure imatge de JOAQUIM CHANCHO (nova finestra)
Data inici: 23/01/2014
Data fi: 08/06/2014
Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre Cultural Metropolità Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
Joaquim Chancho (Riudoms, Tarragona, 1943) es va donar a conèixer en l’escena artística a finals dels anys seixanta al costat d’altres artistes de la seva generació que a través de plantejaments postinformalistes i postminimalistes van perseguir mitjançant uns llenguatges que oscil•laven entre allò sígnic i allò geomètric, un territori propi que els permetés seguir avançant en la construcció d’un projecte personal, desplegant la pintura com a bandera.
Servint-se de geometries progressivament mes orgàniques, Chancho ha creat un conjunt de trames i retícules que s’entrecreuen i que poden obrir-se i tancar-se, expandir-se, reduir-se, encadenar-se, superposar-se…
El seu compromís amb la geometria li ha donat unes pautes que li permeten construir un mapa mental modular i seqüencial. Alhora, la seva dilatada dedicació al paper li va servir per a bolcar-se amb més llibertat sobre la tela, incorporant accidents, errors i dubtes.
Cal destacar les seriacions i variacions, els desplaçaments, interseccions, desdoblaments, girs, multiplicacions, sumes i restes. Elements als quals cal afegir la materialitat del suport, la tactilitat de la mà, la tensió de la superfície pictòrica, el protagonisme atorgat a l’escala i al format. I molt especialment a l’ús d’una gamma cromàtica pròpia, intensa i saturada, que constat que la paleta del pintor pot revelar-se com un component simbòlic de la seva personalitat.
El Centre d’Art Tecla Sala proposa un corpus molt complet de les sèries recents de pintures sobre paper realitzades per Chancho en els darrers quatre anys, les quals mostren l’essència d’un gran artista.
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació