Notícies i activitats

Violeta Mayoral. Ni de cerca el día ni la noche de lejos

En el marc del cicle Districte Tecla Sala
Veure imatge de S/T, 2022. © Violeta Mayoral (nova finestra)
Data inici: 15/09/2022
Data fi: 30/10/2022
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

Violeta Mayoral (Almeria, 1988) va créixer al desert de Tabernas, un entorn que ha influït en la seva mirada. La seva obra ubica l’experiència humana a cel descobert, sense sostre ni recer, en uns paisatges buits i inabastables que en subratllen la vulnerabilitat.

En una exposició tot tendeix a estar a orientat cap a un nord ben determinat. Hi ha un punt de referència: les obres; unes coordenades: les parets, els focus, les mides, i un punt zero d’observació: l’escala humana. Tanmateix, aquí, aquests elements coneguts ja no acompleixen la seva funció. L’ordre, el control i el coneixement no juguen amb les mateixes normes. Es proposa un altre estat, una altra atenció, altres direccions amb les quals assimilar-nos.

Els elements són pocs. Els punts de referència varien i els punts de fuga ens volen treure del marc expositiu. No obstant això, fan la temptativa d’emplaçar-nos en un entorn indeterminat, a través d’un joc de distàncies i desenfocaments. Com quan l’ull es dilata per adaptar-se a la foscor. Quan l’orella vol sintonitzar amb un so remot. Quan es busca un sentit en la llunyania per descodificar la proximitat.

Comissariat: Albert Mercadé

-
Districte Tecla Sala es una proposta que aglutina el suport a la recerca, la producció i l’exhibició adreçada als creadors que estan treballant al Districte Cultural de L’Hospitalet.

Amb la col·laboració de l’Oficina del Districte Cultural de L’Hospitalet
Aquesta exposició forma part de la programació del Barcelona Gallery Weekend

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació