Notícies i activitats

Invoice. Jaume Pitarch

Tecla Sala | Produccions
Data inici: 27/09/2018
Data fi: 04/11/2018
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
Invoice és una instal•lació de vídeo on tres cantants interpreten una adaptació del cant gregorià O Virgo Splendens, substituint el text original per l’enumeració de les factures emeses durant el procés de realització de l’obra.

Un tret distintiu del cant gregorià és l’escàs o nul lluïment de l’intèrpret. En el món de l’art, durant el procés de realització d’una obra o exposició, els pressupostos i les polítiques institucionals poden arribar a neutralitzar la idea inicial fins al punt de limitar-la i a dificultar-ne la viabilitat. Així com en el cant gregorià la subjectivitat de l’intèrpret se supedita a l’autoritat de Déu, en el món de l’art l’artista es veu supeditat als pressupostos i a la lògica institucional.

Invoice és una proposta crítica que parteix d’una acció poètica per fer visibles els processos i les condicions, sovint ocultes, que acaben determinant el resultat final d’una obra o projecte artístic.

Aquesta instal•lació és una producció pròpia del Centre d’Art Tecla Sala per donar suport a la creació contemporània. Es presentarà el 26 de setembre, a les 19.00h, coincidint amb el Barcelona Gallery Weekend.


Jaume Pitarch (Barcelona, 1963) és un artista català que treballa el tema de l’extraviament com a aspecte consubstancial a l’èsser humà. Inicialment interessat en la pintura, ha anat desplaçant el seu camp de treball cap a una investigación dels usos i abusos de la imatge en el món d’avui.

-
Inauguració: Dimecres 26 de setembre, a les 19.00h | ENTRADA LLIURE | Exposició fins al 4/11/18
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació