Notícies i activitats

Papers treballats

La donació d’obra gràfica de la col·lecció de Daniel Giralt-Miracle a L’Hospitalet
Papers treballatsVeure imatge de © Fotografia: autor desconegut, 1996 Arxiu Giralt-Miracle, Barcelona, 2023 (nova finestra)
Data inici: 28/09/2023
Data fi: 07/01/2024
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

L’exposició “Papers treballats” presenta una selecció de gravats de la donació feta recentment per Daniel Giralt-Miracle a L’Hospitalet. Són obres d’artistes, galeries, entitats, editorials i fundacions que li han estat lliurades al llarg de la seva trajectòria professional com a crític d’art, comissari d’exposicions i director d’institucions culturals i artístiques.

Els gravats són “papers treballats”, perquè l’artista s’implica en tot el procés creatiu d’elaboració i estampació, fins a la signatura final, a diferència de les imatges impreses i reproduïdes de manera mecànica i industrial. 

En aquesta primera aproximació, la idea de paper treballat també volem que faci referència a la relació que tenen els gravats amb la producció crítica de Daniel Giralt-Miracle. La major part de les obres són regals per agrair els textos escrits per ell sobre exposicions dels i les artistes contemporanis.

L’exposició vol presentar aquestes obres des d’una perspectiva artística, però també com a documents, testimonis d’un mapa de relacions professionals i personals que formen un ecosistema artístic d’un període determinat, aproximadament des dels anys seixanta fins al 2012, a Catalunya. 

Daniel Giralt-Miracle va rebre amb agraïment aquests gravats, els va conservar amb gran cura i, com ha fet amb altres conjunts del seu patrimoni artístic i cultural, ara en fa donació. Aquests papers treballats posen de manifest la seva passió pel gravat, que ha defensat “com un apòstol” al llarg de la seva vida, tot propiciant ocasions per incentivar-lo i explicar-lo. 

Aquestes obres i documents són una nova entrada a l’arxiu de la història de l’art de la segona meitat del segle xx a Catalunya i conviden a “gravar” històries, memòries i descobertes estètiques en els ulls oberts i encuriosits que els acullin.

  • Comissariat: Assumpta Bassas
  • Exposició fins al 7 de gener de 2024
  • Amb la col·laboració del Museu de L'Hospitalet

Activitats associades

Visita comentada a l'exposició
Dissabte 18 de novembre, a les 12.30 h

  Un recorregut per l'exposició que revisa les obres més significatives, i destaca aspectes relacionats amb                            les tècniques del gravat, la reproducció de les imatges i col·leccionisme, entre d'altres.

— Gratuïta dirigida a tots els públics.
— No cal realitzar inscripció prèvia.

 

Feminismes en la curadoria d'exposicions
Dijous, 23 de novembre, a les 19 h

Una mirada des del feminisme sobre la tasca de curador i una aproximació al gravat contemporani des de l’experiència de les dones artistes. Amb la participació  d’Assumpta Bassas, curadora de l’exposició, i les artistes Antonia Vilà, Regina Giménez i Stella Rahola Matutes, neta de la creadora Carme Aguadé, amb obra a l’exposició.

— Gratuïta adreçada a tots els públics.
— No cal fer inscripció prèvia.

 

"Per contacte: és Nadal"
Dissabte 23 de desembre, a las 11 h

«Per contacte» és el nom d’aquesta activitat nadalenca en la qual els participants aprendran a transferir imatges des d’una matriu a una superfície, experimentant amb les tècniques de l’estampació i fomentant el reciclatge.

Activitat ideada per l’artista Montse Montero de TPK Art i Pensament Contemporani, i conduïda per l’equip educatiu del Centre d’Art Tecla Sala.

— Gratuïta adreçada al públic general
— No cal fer inscripció prèvia

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació