Notícies i activitats

La muerte en la calle. Taller de videocreació del programa d’Art i territori 2020

Exposició en el marc del projecte "Our garden needs its flowers"
Data inici: 27/02/2021
Data fi: 02/05/2021
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

Aquest taller, que porta per títol “La muerte en la calle” forma part del programa “Art i territori” que impulsa el Districte Cultural de L’Hospitalet en col·laboració amb el Festival LOOP Barcelona. Es va desenvolupar entre el juny i el novembre del 2020 a l’espai de creació La Infinita i va tenir com a punt de partida el projecte Aquellas que no deben morir, del col·lectiu Las Huecas.

Els vídeos que es presenten responen a plantejaments molt diversos al voltant del concepte de la mort, obrint vies d’exploració que van des dels rituals quotidians lligats al calendari de tradicions —com és el cas de la festa dels difunts a Querida Muerte, de Neus Martínez Farran—, passant per l’absurd i l’absència, davant dels objectes perduts al carrer amb els quals ens confronta Maria Oliveras amb el seu treball Encontrar todos los objetos perdidos, o per la reconstrucció d’una peripècia vital a partir de documents trobats prop d’un contenidor d’escombraries, a La herencia de la tía Elvira, de María Cortés, fins a l’evocació nostàlgica de temps passats a través d’un recorregut per les ruïnes d’una urbanització abandonada reflectida a Canadá Park, d’Irene Mur. Totes quatre van col·laborar també en una peça col·lectiva que pren el títol de Taüt, creada a partir d’una acció performativa al carrer i realitzada en un moment en què la mort estava en boca de tothom, sota l’influx de la pandèmia de la covid-19.

Participants: Neus M. Farran, Maria Oliveras, María Cortés i Irene Mur.
Direcció i coordinació del taller: Salvador Sunyer (director i productor cinematogràfic), Jordi Colomer (artista visual i fundador de La Infinita) i Matteo Guidi (artista).

Exposició del 27 de febrer al 2 de maig de 2021
Entrada lliure
#OurGarden #DistricteCulturalLH

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació