Notícies i activitats

Sota l'Ossa Major. Àngels Ribé
En el marc del festival LOOP Barcelona

ACTIVITAT AJORNADA
PRORROGADA FINS A FINALS DE JULIOL
Veure imatge de Sota l'Ossa Major. Àngels RibéEn el marc del festival LOOP Barcelona (nova finestra)
Data inici: 06/05/2020
Data fi: 19/07/2020
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)

Prenent com a punt de partida la novel·la autobiogràfica L’enamorat de l’Ossa Major de l’escriptor polonès Sergiusz Piasecki, l’exposició ofereix, en clau de present, una lectura del treball d’Àngels Ribé que incideix en una de les seves principals línies d’investigació: la connexió emocional amb la natura.

Allunyada de qualsevol voluntat retrospectiva, la mostra convida a fer un recorregut no cronològic per l’obra de l’artista, tot establint vincles discursius i intuïtius entre peces que abasten més de cinquanta anys de dedicació a l’art. Aquesta posada en escena no només ens permet endinsar-nos en el pensament d’Àngels Ribé, sinó que ens interpel··a directament sobre les nostres pròpies relacions amb el paisatge. En definitiva, i com bé narra Piasecki, tots som cossos que caminem en la foscor. I d’això tracta «Sota l’Ossa Major», de l’èpica íntima de seguir endavant.

-
La trajectoria d’Àngels Ribé (Barcelona, 1943) es va inicicar als anys 60 amb accions, instal·lacions i performance a on el cos i l’espai eren els protagonistes. Als 70 l’artista es trasllada a Chicago i a Nova York, on exposa al costat d’artistes com Vito Acconci, Laurie Anderson, John Baldessari, Hans Haacke, Gordon Matta-Clark, Lawrence Weiner, Hanna Wilke, Martha Wilson o Krzysztof Wodiczko, entre altres. Als anys 80, Ribé torna a Barcelona, on reprèn el treball escultòric al qual s’incorporen neons i ferro. En els darrers vint anys, Àngels Ribé ha seguit treballant amb les mateixes temàtiques, desenvolupant un cos d'obra que s'expandeix fins al present sempre des d'aquesta comunió amb el paisatge i la natura.

Comissariat: David Armengol

Inauguració: dijous, 14 de novembre de 2019, 19.30 h
En el marc del Festival LOOP Barcelona

Exposició fins al 17 de maig de 2020
Entrada LLIURE
-
#angelsribe

AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació