Notícies i activitats

Teixint identitats

En el marc de la Barcelona Gallery Weekend a l'H
Veure imatge de © Ilusiones. Fanny Galera, 2014 (nova finestra)
Data inici: 10/10/2019
Data fi: 26/01/2020
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
Durant la segona meitat del segle XX algunes artistes van recuperar tècniques fins aleshores “impròpies” de la pràctica artística. Louise Bourgeois, Magdalena Abakanowicz, Sheila Hicks, Eva Hesse o Annette Messager van ser algunes de les pioneres a introduir el cosit, el brodat i el teixit dins del circuit oficial de l’art trencant així amb els convencionalismes del món de l’art.
Des d’aleshores moltes artistes les han seguit i actualment hi ha un ampli grup de creadors que, conscients que el tèxtil i les tècniques que se’n deriven s'han associat tradicionalment a la condició femenina, les valoren com una herència cultural i les han incorporat a la seva pràctica artística.

L’exposició “Teixint identitats” aplega el treball de trenta-un artistes que, independentment del seu sexe, recuperen el cosit, el brodat i altres tècniques de caràcter artesanal per treure-les de l’anonimat i incorporar-les als seus processos creatius. Les obres que es presenten a l’exposició tenen el nexe comú del teixit i exploren qüestions relacionades amb el gènere, la identitat, l’àmbit domèstic o el personal així com temàtiques socials i mediambientals.


Artistes: Noé Bermejo, Irene Cases, David Catá, Tónia Coll, Sara Coleman, Regina Dejiménez, Maribel Domènech, Fanny Galera, Rosada Garriga, Ascensión García, Matilde Grau, Eulàlia Grau Costa, Mónica Jover, Iratxe Larrea, Sara Llobregat, Lucía Loren, Carmen Marcos amb Victòria Bahená, Claudia Martínez, Chelo Matesanz, Silvia Molinero Domingo, Jesús Monteagudo Guerra, María Muñoz Torregrosa, Ana Musma, Nativitat Navalón, María Ortega, Laura Piñeiro, Concha Romeu, Encarna Sáenz Llorente, Eva Santos, Bía Santos i Àngels Viladomiu.

Comissariat: Ascensión García (Universitat de Barcelona) i Carmen Marcos (Universitat Politècnica de València).


Inauguració: dijous 10 d'octubre de 2019, a les 19.30 h
en el marc del Barcelona Gallery Weekend 2019

Exposició fins al 26 de gener de 2020
Entrada lliure
-
#teixintidentitats
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació