Notícies i activitats

Guillotina | Lluís Hortalà

Veure imatge de Guillotina. Lluís Hortalà (nova finestra)
Data inici: 10/05/2019
Data fi: 21/07/2019
Tipus d'entrada: Lliure
.  
Lloc: 
Centre d'Art Tecla Sala 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
Lluís Hortalà transforma el trompe-l’oeil en una màquina de pensar. A partir de les rèpliques pictòriques de dues llars de foc —les de Marie-Antoniette i Madame du Barry— i dels sòcols dels museus del Louvre de París i de la National Gallery de Londres, l’exposició indaga en les estratègies que desplega el poder per consolidar-se.
D’una banda, les llars de foc exemplifiquen les disputes personals que varen tenir lloc entre ambdues cortesanes i la seva repercussió en la diplomàcia europea del segle XVIII.

De l’altra, el museu, fill del mateix moment revolucionari que va posar fi a la vida de les dues dames, apareix aquí com la guillotina que va propiciar abruptament un canvi d’època, al mateix temps que un canvi irreversible en l’estatus de l’art en el món occidental.

Lluís Hortalà (Olot, 1959) viu i treballa a Barcelona. Al llarg de la seva carrera ha exposat tant en galeries i museus com Le Carré (Nimes,), Delfina Foundation (Londres), BombasGens Centre d'Art (Valencia), Arts Santa Mònica (Barcelona) i la Fundação Calouste Gulbenkian (Lisboa). Les seves obres formen part d'importants col•leccions nacionals i internacionals: Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (Madrid); Col•lecció Fundació "la Caixa" (Barcelona); Col•lecció Artium, (Vitòria); col•lecció Per Amor l'Art (València); Fundació Marcelino Botín (Santander); Trust Fundation (Washington DC); Col•lecció Fundació Banc de Sabadell (Barcelona).

Comissariat: Oriol Fontdevila
Exposició fins al 21 de juliol de 2019
Entrada lliure

-
#lluishortala
#expoteclasala
AV Josep Tarradellas i Joan, 44 CP: 08901 - Telf: 934 03 26 20 - teclasala@l-h.cat - Avís legal
Ajuntament de L'HospitaletGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura i mitjans de Comunicació